OVER THE EDGE...

...is een metalband uit Zeeland ook wel bekend als OTE. Door de jaren heen heeft de band een metal stijl ontwikkeld met speed en trash invloeden. Wij noemen het powermetal. Hedendaagse gitaarriffs en basslicks met soms onverwachte wendingen, stuwende en dreigende drums, overgoten met "over the top" vocalen van een zanger met een krachtige strot, ondersteund door meerstemmige achtergrondzang.

In 2003 schakelde OTE over naar de coverscene. Dit was een tijdelijk probeersel, maar het bleek zo’n succes dat het moeilijk was om er mee te stoppen. In 2007 is een optreedstop ingelast en is de band weer begonnen aan het maken van eigen nummers. In 2009 is de band weer te boeken voor optredens (voorlopig nog covers). Tegelijkertijd wordt verder gewerkt aan de eigen nummers, die later worden uitgebracht.

PERSOONLIJKE BIO'S

René Meester:

Tamelijk laat begonnen, op 19 jarige leeftijd, speelde eerder in verschillende bands voordat hij OTE (mede) oprichtte. Is altijd al een liefhebber van het ruigere werk geweest (hardrock - metal). Een echte doorgewinterde muzikant die de gebruikelijke bandproblemen makkelijk van zijn rug laat glijden. Kan het niet laten om zijn grote bek open te trekken en zijn gitaar te misbruiken. Hij is de leadzanger en tweede gitarist van de groep.

Joop Blaauwkamer:

Sloeg zijn gedeeltelijk zelf ontworpen drumstel de vernieling in en schakelde over naar de basgitaar lang voordat hij zich in 1995 bij OTE aansloot. Joop heeft een brede muzikale interesse, maar heeft een voorkeur voor de meer met basgitaarriffs overladen hardrock en heavy metal nummers. Net als René begon hij met spelen op zijn 19e. Altijd bereid om de paar rustigere stukken in de nummers op te leuken met zijn basgitaar. Joop draagt ook bij aan de achtergrond zang.

Alex van der Linde:

Niet bepaald een doorsnee gitarist. Alex begon met drummen op zijn 13e. Na het horen van Joe Satriani besloot hij echter de drumstokken in te ruilen voor plectrums. In korte tijd beheerste hij de 6 snaren zo goed dat hij werd uitgeroepen tot "Guitar-Guru". In 2000 sloot Alex zich aan bij Joop en René. Nooit te beroerd om je volledig plat te spelen blijft ie je verbazen met zijn voortreffelijke gitaarspel. Alex is de lead gitarist en laat ook af en toe zijn stem horen op de achtergrond.


Arnoud van de Griend:

Begon met drummen lang voordat hij kon lopen. Dubbelbass is zijn middlename. Arnoud heeft een brede muzikale interesse. Alles tussen country en death-metal is OK. Zijn grote voorbeelden zijn Mike Portnoy en Mike Mangini. In 2007 heeft hij de drumkruk bij OTE opgeëist, naar volle tevredenheid van de rest van de band. Ook Arnoud doet mee aan de achtergrond zang.

 

TERUG NAAR BIOGRAPHY